Ekologisk hudvård
för din hälsa
för vår miljö

Må bra med vitalvaror


Ekologisk hudvård handlar lika mycket om insidan som om utsidan. 80% av huden speglas från den inre miljön och 20% av den yttre miljön. Hälsa på säljer därför utvalda kosttillskott med stärkande och välgörande egenskaper för huden så väl som för kroppen.Vi erbjuder ett brett utbud av hälsoprodukter som teer, hälsosnack, ekologisk choklad och mycket annat. Kom gärna in i butiken och utforska vårat stora sortiment. Hät edan presenterar vi några av våra favoriter bland vitalprodukterna,PH-kalk Detta basiska kalk är främst till för avsyrning med hjälp av karbonater som neutraliserar överskottssyror/gifter, men har också fördelen att den tillför kalcium och magnesium på kroppens egna villkor. Det senare skiljer den från flertalet andra kalkprodukter som är syrabundna och tvingar in dessa ämnen. PH Balans kalkblandning är av dokumenterad livsmedelskvalitet och innehåller endast bergmineraler tagna ur naturliga kalkgruvor i Europa. Inga tillsatser av syntetiskt tillverkat magnesium. Den är dessutom rengjord från bland annat kolsyra och föroreningar och därmed fri från lukt och smak.
Avsyrning: Lämplig startdosering är 1-3 teskedar per dag, öka efterhand till 2-3 matskedar per dag. Avsyrning av en vuxen person kan ta upp till två månader. Underhåll därefter med samma dos som du inledde behandlingen med. Syra/bas-balansen och pH-värdet är svåra att upprätthålla enbart med basgörande kost som t.ex. gurka, rättika, fikon och nässla.
Innehåll: Ca 75% kalcium och 25% magnesium. En rågad tesked på 5 gram innehåller ca 1500 mg kalcium, 500 mg magnesium och 3000 mg karbonatNässlepulver Vi människor kan klara oss långt på att lära oss att använda det som finns i vår egen vilda omgivning. Ät efter din latitud och din ämnesomsättning (som kan förändras efter hand, allt eftersom kroppen fylls på med vitala ämnen). PH Balans nässelpulver innehåller blad från nässlor som har torkats i rumstemperatur för att bevara vitalämnena så gott som möjligt. Nässlan innehåller cirka sjuttio vitala ämnen; rikligt med klorofyll men också bland annat kiselsyra, järn, kalcium, folsyra, aminosyror, magnesium, myrsyra, serotonin, acetylkolin, glykosider, flavonoider, mangan, steroider, provitamin A och C-vitamin samt B-vitaminer i lättupptagliga. Den har en mycket blodrenande effekt och är ett allmänt stärkande medel för hela kroppen. Förutom att vara mycket basgörande/avsyrande innehåller den dessutom myrsyra som har en infektionshämmande effekt.
Tips: Vid behov kan du blanda nässelpulvret med t.ex. grapefrukt/juice för att dämpa smaken. Använd gärna en mixer eller shaker för att blanda upp pulvret i din drink.Nyponpulver Nyponet är en av de mest C-vitaminrika källor man känner till, med upp till 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter. Nypon är bra för bland annat immunförsvar, pigmentering, körtlar, hud, brosk, magsäck och matsmältning. Det motverkar och lindrar tarmfickor, emfysem, öronproblem, infektioner, tumörer, förkylning, väderspänning, migrän, hemmorojder, urinblåsebesvär, feber, munsår, halsont, psoriasis, humörsvängningar, hjärtarytmi, PMS, hosta, kolik, värk och stelhet, samt problem med rygg, ben, ötter och nacke. Nypon har också traditionellt använts för att: bygga upp och rensa bindväv i t.ex. ådersystemet, befrämja elasticiteten i benens, hjärnans och hjärtats ådror, stödja cellandningen,stoppa fettinlagring i ådror och förtunna fett blod. Det är muskelkrampslösande, uppiggande, blodrenande, blodtrycksfallhämmande och svagt laxerande. Dessutom är nyponet astringerade - sammandragande - spänstgörande, och på så vis skönhetshöjande.
Tips: Blanda gärna med nässelpulver, det ger ett kraftfullt multipreparat fullt av vitala ämnen. Blanda även i dinkelkli och lite kalk. Gör en "vitalkliströare" av en liten behändig kryddburk som är lätt att ta med och strö innehållet på all slags mat.Probiotika Lactobacillus acodiophillus / bifidobacterium. Vänliga bakterier som klär tunntarmens sköra hinna, hjälper till att minska fel sorts bakterier, infektioner och stress i mage och tarm. Bra vi magproblem, halsbränna, lös i magen, hård i magen, när man äter starka mediciner, vid nedsatt immunförsvar. Bra vi akne, eksem, hudinflammationer, svamp, klåda osv. Många hud- och kroppsproblem startar i tarmen.
Dosering: 1 krm/dag. Kan tas direkt i munnen.

Text från www.ecodea.se

Vill du beställa någon produkt från vårt sortiment? Vi kan skicka paketet med posten direkt hem till din brevlåda och tar endast betalt enligt postens portotabell!

Caroline Löfgren &
Elisabeth Andersson
Bergslagsv. 6
612 30 Finspång
0122-12500

halsa.pa@live.se

Öppettider:
Måndag- Torsdag 
10.00-18.00
Fredagar
10.00-17.00