Ekologisk hudvård
för din hälsa
för vår miljö

Gravid!


Hälsa på erbjuder behandling, rådgivning och produkter för dig som är gravid eller just blivit mamma & för din baby


Produkter:

 • Dermanord Sheabalm 100ml
  Motverkar torr hy,självsprickor och hudbristningar. Sheabalmens korn sm?lter snabbt av kroppsvärmen och gör huden mjuk och smidig. Den ovanliga konsistensen, med små korn i, tilltalar många. Kornstorleken varierar. Huvudingrediensen i Sheabalm är Sheasmör, som utvinns ur sheanötter. Ringblomsextraktet har lång traditon för vård av ömtålig hud. Färgen och doften på Sheabalmen kan variera allt efter ringblommornas skiftningar.
  Användning:Värm Sheabalm mellan handflatorna, så att kornen smälter. Du får på så sätt en lite tjockare massageolja/kräm och massera in eller smörj på önskat område. Pris 165kr


 • Dermanord Lovely Mother 130ml
  Huvudingrediensen i Lovely Mother är sheasmörolja och solrosolja. Oljan hjälper huden att bevara fukt. Doften kommer från de eteriska oljorna geranium, mandarin, patcholi och citron. Ljuvligt! Halten av citron gör den inte utrensande, men är med och stöttar de stärkande egenskaperna.
  Användning: Spraya in i huden och massera dagligen på önskat område. Pris 165kr


 • Weleda Havandeskapsolja 100ml
  En olja som masseras in över magen och andra områden som växer, för att förbättra hudens elasticitet. Förebygger därmed hudbristningar, s.k. strior. Innehåller mjukgörande mandelolja och vetegroddsolja som förbättrar elasticitet i bindväven och utdrag ur arnika som verkar stimulerande på huden. De tillsammans gör huden mjuk och smidig och tålig för förändring. När huden töjs kan den ofta kännas skör och öm. Beröringen som massagen för med sig ger en positiv effekt. För bästa resultat bör oljan anv?ndas från första graviditetsdagen och 3 månader efter ferlossningen. Som tillbehör finns en pump som underlättar användningen.
  Användning:Massera in oljan två gånger/dag från början av graviditeten till minst tre månader efter förlossningen. Kan även användas på andra områden efter behov t.ex. armar, ben, bröst och höfter. Pris: 215kr


 • Weleda amningste
  Te som rekommenderas under amningsperioden. Frön från anis, kummin, fänkål och bockhornsklöver med tillsats av citronverbena har en balanserande verkan på mjölkbildningen och mjölkflöde. Teet kan drickas från slutet av graviditeten och under hela amningsperioden.
  Användning:Rekommendation är 3-6 koppar/dag. Låt dra i ca 3 min. Samma tepåse kan användas flera gånger eller gör gärna en större sats med te och fyll på termos. En tepåse räcker för vattenmängden upp till en normalstor termos (ca 750 ml). Innehåll:Bockhornsklöver, anisfrön, fänkål, kummin. Pris: 99kr


 • Weleda Bröstolja 50 ml
  En olja för massage av brösten som innehåller äkta eteriska oljor från fänkål och kumminfrön som har lång tradition som stimulerande ämnen för mjölkbildning och mjölkflöde. Innehåller också mandelolja som gör huden mjuk och smidig. Kan användas flera gånger dagligen från slutet av graviditeten. Oljan främjar cirkulationen och genomvärmningen i brösten.
  Användning:Värm oljan i händerna och massera in över brösten med lätta rörelser. Innehåll: Mandelolja, äkta eteriska oljor Pris: 99kr


 • Aluminium fria roll-on från Ekologiska Urtekram
  Undvik alla roll-on med aluminium under graviditet och amning. Prova dessa naturliga och härliga ekologiska roll-on i dofterna Ros eller Aloevera. Deodoranten är av naturliga kristaller (mineralsalter) som hindrar tillväxten av bakterier som orsakar svettlukt. Den tillåter huden att andas och rena sig som den bör. Och den är fri från parfym, aluminium och alkohol. Dvs mycket snäll mot huden.
  Användning: Användes som vanlig roll-on Pris: 85kr/st


 • Dermanord Body Lotion Beautiful 250ml
  Kombinationen av kallpressad Jojobaolja, naturlig Mjölksyra (AHA) och Sheasmör hjälper huden med fukt- och fettbalansen. På mycket torr hud kan det pirra lite när huden tar upp Body Lotion Beautiful. Förutom Jojobaolja, Sheasmör och Rapsolja, så innehåller Body Lotion Beautiful de eteriska oljorna Citron, Bergamott, Apelsin och Kardemumma som gör din hud mjuk och väldoftande.
  Användning: Smörjes in på huden för en mjukare och friskare hud Pris: 195kr


 • Weleda Calendula Baby Body Lotion
  En lätt och smidig kroppslotion som passar bra för barn och vuxna. Den innehåller mandelolja och sesamolja, båda mjukgörande och innehåller för huden viktiga fettsyror, vilket hjälper till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär. Innehåller också vegetabiliskt glycerin som är en bra fuktighetsbevarande ingrediens. Utdrag ur ringblomma verkar lugnande på huden och passar bra för en barnhud som lätt kan bli röd och torr. Fungerar också svalkande på små barns hud när det är varmt ute. Äkta eteriska oljor ger en mild doft. Calendula Body Lotion är lätt att fördela och går snabbt in i huden.
  Användning:Applicera över kroppen efter dusch och bad eller vid behov. Pris: 149kr


 • Dermanord Hair& BodyShampo 500ml
  Hair & Body Shampoo är ett milt shampoo och kan användas dagligen för att tvätta håret. Går att använda som en fräsch duschgel. Ordinära tvålar torkar ut hud och hår. Men de milda rengörande ingredienserna i Hair & Body Shampoo kommer från kokos och majs, vilka tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Ansiktsrengöring för normalhud. Går att använda som raklödder, skumma upp med lite vatten. Finns i många härliga dofter från doft fritt "Basic",uppfriskande Rosmarin till fräscha Lemongrass mm.
  Användning: Passar bra som shampoo, duschgel, ansiktsrengöring och raklödder Pris: 195kr

Ekologisk behandling speciellt för dig som är gravid eller Mamma:
Eko-Gravid/Mamma 60 min 595kr

Denna underbart sköna behandling är mycket välgörande och rogivande för dig som är gravid eller nybliven mamma! Behandlingen inleds med en ansiktsvård med rengöring, peeling och härlig ansiktsmassage. Därefter svalkande och återfuktande ansiktsmask, medan den den verkar för du en arm och hand massage med härlig och återfuktande ekologisk olja! Behandlingen avslutas med en välgörande och skön massage av ben och fötter som löser upp spänningar/vätska/svullnad och ger ny energi. I behandlingen används en ljuvlig fuktgivande havandeskapsolja från svenska Dermanord som stärker huden och motverkar hudbristningar.